top of page
  • Foto van schrijverMaboes Glutenvrij

Alléén glutenvrij of toch nog iets anders??


Op deze foto van vorig jaar in Spanje, zit ik nog met een glaasje Tio Pepe.. lekker hoor:) Maar..

Na het lezen van het boek "Fighting the Migraine Epidemic" van Angela Stanton, ben ik er achter gekomen dat de regelmatige hoofdpijn die ik nog had, eigenlijk migraine was, niet zo dat ik naar bed moest in een donkere kamer, maar toch nog steeds een reactie op iets..

Volgens Angela Stanton , PHD Neurowetenschappen in de VS, hebben vrijwel alle mensen met migraine lage bloeddruk en glucose intolerantie; ze heeft zelf migraine en was ook zelf haar eerste onderwerp van onderzoek. Sindsdien heeft ze via haar boek en haar Facebookgroep duizenden mensen met migraine kunnen helpen; én is ze nog heel veel wijzer geworden van alle informatie die ze op deze manier kreeg.

Mensen met migraine hebben 'andere hersenen', we hebben veel meer sensoren dan 'normaal'. Daarom reageren we zo sterk op licht, geluid en geur. We plassen heel veel kalium uit, daarom moeten we veel meer zout nemen dan aanbevolen wordt.. dat doe ik nu en het helpt!! En dan die glucose intolerantie.. nu begrijp ik waarom ik bijna in de prediabetes fase was 3,5 jaar geleden, terwijl ik toch echt niet dik was. Ik eet nu nog nauwelijks suiker en let nog veel meer op met koolhydraten.. In september, na de vakantie, ga ik haar protocol volgen. Ik ben er nu naar toe aan het 'werken', de behoefte aan zoet neemt inderdaad af en bovendien heb ik er al baat bij:)

Maar eerst nog op vakantie!! Fingers crossed dat de grenzen niet weer dicht gaan...311 weergaven2 opmerkingen

2 Comments


monique
Mar 03, 2022

Ook ik lijd enorm aan migrMaine, chronisch zo’n 14-18 dagen per maand …. Met keto neemt dat heel erg af maar t is nauwelijks vol te houden.

Like
Marina Boeser
Marina Boeser
Mar 03, 2022
Replying to

Wel fijn dat het je helpt! Dan kan je altijd na een mindere periode weer keto doen. Ik ben er nu zo aan gewend, het is voor mij ‘normaal’. 14-18 dagen per maand, veel hoor! Sterkte!!

Like
bottom of page