top of page
  • Foto van schrijverMaboes Glutenvrij

Salade voor onderweg, met Cannellini-bonen en tonijn


Als we naar Spanje gaan (of weer naar huis) maak ik heel vaak deze salade voor in het vliegtuig. Ik neem hem mee in een weckpot en zorg dat ik ook een lepel mee neem! Dat ben ik wel eens vergeten en dat is toch wat onhandig... Door de granaatappelpitten heeft deze salade een goede 'crunch', door de bonen heb je de komende uren geen honger meer:) Meestal maak ik deze salade een dag van tevoren, hij blijft in de weckpot zeker 1 á 2 dagen goed en fris. Als azijn gebruik ik meestal de "Marc de Champagne" van "Oil & Vinegar", die vind ik erg lekker, hij is iets zoet.

Nodig:

Blik Cannellini bonen

3 of 4 bosuitjes

Blikje tonijn

Koriander

Granaatappelpitten

Azijn, olijfolie

Verse peper en zeezout

Bonen in zeef uit laten lekken

Van bosuitjes lelijk groen blad weghalen en uiteinde eraf snijden, wassen en dan in kleine ringetjes snijden

Koriander fijn snijden

Tonijn uit laten lekken

Bonen in kom doen, uitjes, tonijn en granaatappelpitten erbij, door elkaar mengen

Flinke draai peper, zeezout, azijn en olijfolie erdoor mengen.

Koriander erdoor roeren, dit kan ook vlak voor je weggaat..
24 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page